Audacity.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší stránky pro royalty-free hudbu?

Jaké jsou nejlepší stránky pro royalty-free hudbu?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, kde najdu ty nejlepší stránky na royalty-free hudbu. Plánuji totiž vytvářet vlastní videa a potřeboval bych nějakou kvalitní hudbu, která by se dala použít bez obav z porušení autorských práv. Vím, že na internetu je spousta zdrojů, ale je těžké se v tom vyznat a najít opravdu dobré a užitečné místa. Mám na mysli jak stránky, kde si člověk může stáhnout skladby zdarma, tak i ty placené s širokým výběrem. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké konkrétní doporučení, nebo zkušenosti s těmi nejznámějšími platformami. Například, slyšel jsem o Epidemic Sound nebo Artlist, ale nevím, jestli to stojí za to. Jak jste spokojeni s kvalitou hudby z různých stránek? A co licensing? Musím se tam registrovat nebo platit roční poplatek? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, jak najít tu správnou hudbu pro moje projekty. Díky moc!

144 slov
1.4 minut čtení
18. 8. 2023
Stanislav Skála
Stanislav Skála

Tak hele, pro royalty-free hudbu je toho dost. Z těch zdarma doporučuji třeba Free Music Archive nebo Incompetech. Mají tam fajn skladby a většinou to můžeš bez problému použít. Ale pozor na licensing, vždycky si to radši ověř.

Jinak pokud bys chtěl něco kvalitnějšího, Epidemic Sound je docela známý a má široký výběr. Platíš tam měsíčně, ale kvalita je fakt dobrá. Artlist je další super možnost, ale zas je to roční poplatek. Mají taky spoustu skvělých tracků a můžeš to pak použít na víc projektů.

Z vlastní zkušenosti bych doporučil projít si i YouTube Audio Library – tam je spousta skladeb zdarma a nemusíš se bát o autorská práva. Takže se mrkni a uvidíš, co ti sedne! Hlavně si dej pozor na ty podmínky použití.

124 slov
1.2 minut čtení
14. 4. 2022
Kristýna Žáková
Kristýna Žáková

Několik stránek, co se týče royalty-free hudby, jsou fakt dobrý. Zkus třeba Free Music Archive, tam najdeš spoustu skladeb zdarma. Pak je tu Incompetech, co taky nabízí hodně bezplatných tracků. Pokud chceš něco kvalitnějšího a jsi ochotnej zaplatit, Epidemic Sound a Artlist jsou fakt populární. U těch placenejch si většinou musíš zaplatit měsíční nebo roční poplatek, ale máš tam širokej výběr a většinou dobrý licensing podmínky. Kvalita hudby je super, fakt se to hodí do videí. Většinou se musíš registrovat, ale to je v pohodě. Když hledáš něco konkrétního, tak doporučuji i Soundstripe nebo PremiumBeat. Záleží na tom, co přesně potřebuješ a kolik za to chceš dát.

107 slov
1.1 minut čtení
28. 11. 2023
Vojtěch Vyskočil
Vojtěch Vyskočil