Audacity.cz/Fórum/Jak mohu přidat titulky k mému podcastu?

Jak mohu přidat titulky k mému podcastu?

Nedávno jsem se začal zajímat o to, jak udělat své podcasty přístupnějšími pro širší publikum a napadlo mě, že přidání titulků by mohlo být skvělým krokem. Vím, že je spousta programů a aplikací, které to umožňují, ale nejsem si jistý, jak přesně na to. Můžete mi prosím poradit, jaké jsou nejlepší způsoby, jak vytvořit titulky a přidat je k mému podcastu? Myslím tím, jestli je nejlepší použít nějaký software, nebo existují online nástroje, kterým bych mohl důvěřovat? A co se týče synchronizace titulků s mým audio souborem – je to složité? Jaké formáty titulků jsou nejvíce doporučované pro podcasty? Zároveň bych rád věděl, jestli existují nějaké tipy pro psaní titulků, aby byly srozumitelné a atraktivní pro posluchače. Hledám také nějaké doporučení na zdroje nebo návody, které by mi mohly pomoci celý proces usnadnit. Děkuji moc za pomoc!

137 slov
1.4 minut čtení
2. 11. 2024
Jakub Brož
Jakub Brož

Pokud chceš přidat titulky k podcastu, máš na výběr z několika možností. Můžeš zkusit software jako je Otter.ai, který ti pomůže s automatickým přepisem a vytvářením titulků. Další možnost je použít programy jako InShot nebo Adobe Premiere pro, kde můžeš tituly rovnou synchronizovat s audio stopou. Pokud preferuješ online nástroje, pak i Kapwing nebo VEED.IO by měly fungovat dobře.

Co se týče formátů, SRT (SubRip) nebo VTT (WebVTT) jsou nejběžnější pro podcasty. Při psaní titulků se snaž být stručný a jasný, ideálně používej krátké věty a dbejte na to, aby každá řádka byla snadno čitelná.

Pro synchronizaci můžeš použít funkci v těchto programech, ale může to zabrat nějaký čas, pokud máš dlouhé epizody. Určitě doporučuju si projít nějaké tutoriály na YouTube, tam najdeš spoustu užitečných tipů a triků, co se týká titulků a jejich úprav. Držím palce!

136 slov
1.4 minut čtení
16. 6. 2024
Štěpán Lacina
Štěpán Lacina

Titulky k podcastu můžeš přidat různě. Existují programy jako Descript nebo Aegisub, které ti umožní snadno vytvářet a synchronizovat titulky s audiem. Online nástroje jako Rev nebo Kapwing taky fungují, ale většinou za to chceš zaplatit. Pokud chceš něco zdarma, zkus YouTube - nahraj tam audio a pak můžeš použít automatické titulky, které si pak upravíš. Co se týká formátu, SRT je asi nejběžnější pro podcasty, takže doporučuju. Synchronizace titulků může být ze začátku trochu otravná, ale jakmile zjistíš, jak to funguje, půjde to snadněji. K psaní titulků - snaž se, aby byly krátké a jasné, ideálně max. 2-3 řádky na jednu obrazovku. No a pokud hledáš nějaké návody, koukni na YouTube nebo Reddit – tam najdeš spoustu tipů od lidí, co už to dělali. Držím palce!

127 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2025
Michal Horálek
Michal Horálek