Jak nastavit efekty tak, aby zněly profesionálně v pokročilých projektech?
Už dlouho se snažím dostat zvuk ve svých projektech na vyšší úroveň a přemýšlím, jak správně nastavit efekty, abych dosáhl toho profesionálního zvuku, který slýchám u ostatních. Mám několik nahrávek, které se mi líbí, ale když je porovnám se svými vlastními, cítím rozdíl. Jaké efekty jsou podle vás nejdůležitější pro dosažení toho "wow" efektu? Myslíte si, že by měly být použity nějaké specifické plug-iny, nebo je lepší pracovat s těmi základními, co Audacity nabízí? Jaké typy komprese a EQ byste doporučili pro vokály a nástroje? Je dobré používat reverb na všechno? A co delay – kdy je nejlepší ho použít? Nechci to přehnat, ale zároveň chci, aby to znělo opravdu dobře. Jaké techniky mixování byste doporučili pro začínající producenty jako já? Rád bych slyšel i o nějakých tipech na úpravy a nastavení hlasitosti mezi jednotlivými stopy. A co mastering? Je to něco, co bych měl dělat sám, nebo raději poslat k někomu jinému? Děkuju za jakékoli rady či tipy, které mi pomohou dostat se na další úroveň!