Jak se vyhnout zbytečnému šumu při vrstvení zvuku?
Při práci se zvukem a jeho vrstvením v různých programech, jako je třeba Audacity, se často setkávám s problémem, který mi nedává spát. Mám na mysli ten zbytečný šum, který se objevuje, když do skladby přidávám další stopy. Zkoušel jsem různá nastavení a efekty, ale pořád mám pocit, že výsledný zvuk je jakoby "zaneřáděný" a moc přeplácaný. Jaké máte tipy nebo triky na to, jak efektivně vrstvit zvukové stopy, aniž byste se dostali do situace, kdy slyšíte nechtěné šumy a rušivé elementy? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní techniky pro úpravu hlasitosti jednotlivých stop, nebo třeba nějaké metody pro odstraňování šumu, které by mohly pomoct udržet zvuk čistý a příjemný. Také bych chtěl vědět, jestli hraje roli kvalita původních nahrávek nebo jestli by se dalo říct, že je důležitější správně nastavit mixování a efekty. Jak tedy poskládat různé zvuky dohromady tak, aby výsledný produkt zněl profesionálně a daleko lépe než jen soubor jednotlivých stop? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto problémem? Každopádně už jsem si vědom toho, že každý detail se počítá a hledám rady od těch, kdo mají s tímto víc zkušeností.