Jak se zbavit echa v nahrávkách v Audacity?
Nahrávám už nějakou dobu a dost mě štve, že moje nahrávky mají takové divné echo. Zkouším to vyřešit, ale pořád to není ono. Používám Audacity, což je sice skvělý program, ale nějak mi tam uniká, jak se toho echa úplně zbavit. Dělám doma nahrávky na mikrofon, který jsem si koupil, ale jakmile začnu mluvit, tak slyším to echo a je to fakt nepříjemné. Zkoušel jsem různé nastavení zvuku a efekty, ale to stále nepomohlo. Možná dělám něco špatně? Mám zkusit jiný typ mikrofonu nebo něco změnit na akustice místnosti? Když už jsem u toho, tak co třeba použití různých filtrů nebo efektů přímo v Audacity? Někdo říká, že je dobré používat kompresor nebo ekvalizér, ale vlastně nevím, jak na to. Našel jsem pár tutoriálů, ale nezdá se mi, že by mi konkrétně pomohly s echováním. Co byste doporučili? Nechci mít nahrávku plnou nežádoucích zvuků a chtěl bych, aby to znělo profesionálněji. Takže pokud máte nějaké tipy nebo triky, jak se tohoto echa zbavit a udělat mé nahrávky čistšími, budu moc vděčný za každou radu. Díky!