Jak mohu zlepšit kvalitu zvuku svého podcastu bez drahého vybavení?
V poslední době se snažím rozjet svůj podcast, ale mám pocit, že kvalita zvuku není taková, jakou bych chtěl. A to mě trápí, protože vím, že zvuk je pro poslech podcastu klíčový. Chtěl bych se zeptat, jestli existují nějaké tipy a triky, jak vylepšit kvalitu zvuku bez toho, abych musel investovat do drahého vybavení. Uvažoval jsem o různých mikrofonech, ale nemohu si je momentálně dovolit. Jaké jsou možnosti? Mám doma jenom obyčejný USB mikrofon a snad i sluchátka. Přemýšlel jsem o tom, jak důležité je nastavení, úpravy a třeba i prostředí, ve kterém nahrávám. Jak moc ovlivňuje akustika místnosti zvuk a co můžu udělat pro její zlepšení? Mám také Audacity a slyšel jsem o různých efektech a filtrech, co by mohlo pomoct. Jaké konkrétní úpravy v Audacity by mohly vylepšit můj zvuk? A co třeba techniky nahrávání? Měl bych se snažit mluvit blíže k mikrofonu nebo naopak dál? Myslíte si, že i drobné změny jako odstranění šumů pozadí nebo použití nějakého typu pop filtru by měly smysl? Budu rád za jakékoli rady nebo zkušenosti od těch, kteří už s podcasty nějakou dobu pracují. Děkuji!