Jak správně synchronizovat zvuk z více mikrofonů během nahrávání?
Nedávno jsem se pustil do nahrávání podcastu a chtěl bych se zeptat, jak na to správně při použití více mikrofonů. Mám doma několik mikrofonů, ale když je použiju všechny najednou, začnou se mi zvuky různě posouvat a není to vůbec příjemné na poslech. Zkoušel jsem nějaké experimenty, ale stejně mi to přijde jako velký zmatek. Přemýšlím, jestli je potřeba nějaká speciální technika pro synchronizaci zvuku, nebo jestli stačí jen správně nastavit úhly mikrofonů. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, jak dosáhnout co nejlepší kvality zvuku při vícero mikrofonech. Hlavně bych chtěl vědět, jestli je důležité mít všechny mikrofony na stejné distance od zdroje zvuku nebo jestli se dají použít i různé typy mikrofonů. A co software? Je nějaký program, který mi pomůže s tímto problémem? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké běžné chyby, kterým bych se měl vyhnout při nahrávání vícero stop najednou. Děkuji za rady a tipy! Hledám jakékoli informace, které by mi pomohly zlepšit můj nahrávací proces.