Které formáty podporuje Audacity pro export zvuku?
Chci se zeptat, jaké všechny formáty vlastně Audacity podporuje, když přijde na exportování zvuku. Je to program, který používám na úpravu různých nahrávek a chtěl bych vědět, jestli mohu své výstupy ukládat v různých formátech, jako jsou třeba MP3 nebo WAV. Zajímalo by mě, jestli existují i další formáty, které by mi mohly pomoci při sdílení mých projektů s ostatními. Jak je to vlastně s kvalitou zvuku při exportu do různých formátů? Je nějaký formát lepší než jiný pro určité účely? A co takhle kompresní poměry a velikost souboru? Když exportuji do MP3, ztrácím moc na kvalitě, nebo se to dá nastavit? Taky jsem slyšel něco o FLAC jako o bezztrátovém formátu a rád bych věděl, jestli je to dobrá volba pro archivaci mých projektů. Mám obavy, že si nevím rady s nastavením a potřeboval bych poradit. Také by mě zajímalo, jestli Audacity umožňuje exportovat v nějakých profesionálních formátech pro pozdější použití ve studiu nebo při produkci hudby. Pokud byste měli nějaké tipy nebo doporučení ohledně toho, jak nejlépe využít funkce exportu v Audacity, budu vám velmi vděčný. Díky moc za jakoukoli pomoc!