Jaký mikrofon si mám vybrat na živé nahrávání?
Už nějakou dobu se zajímám o nahrávání živého zvuku a chtěl bych se zeptat, jaký mikrofon by byl nejlepší na tohle. Zkouším různé věci, ale pořád jsem si nejistý. Vím, že existují dynamické mikrofony, kondenzátorové a další typy, ale nevím, co přesně bych měl hledat. Je důležité mít mikrofon s dobrým vybavením na záznam vokálů nebo nástrojů? Jaký je vlastně rozdíl mezi tím, co využívají profesionálové a co bych si mohl pořídit já jako amatér? Vím, že stojí za to investovat do kvality zvuku, ale kolik bych měl vlastně utratit? Můžete doporučit nějaké konkrétní modely, které by se hodily na živé vystoupení nebo nahrávání v terénu? Rád bych věděl i jaké příslušenství je potřeba mít k mikrofonu pro správnou funkčnost. Je lepší mít mikrofon s bezdrátovým připojením nebo klasický kabelový? Jaké jsou výhody a nevýhody obou typů? A co například umístění mikrofonu při nahrávání? Mám nějaká základní pravidla dodržovat? Omlouvám se za množství otázek najednou, ale rád bych udělal správný krok a začal se věnovat nahrávání zvuku naplno.