Co potřebuju na digitalizaci starých kazet a vylepšení zvuku?
Mám doma spoustu starých kazet, které bych rád převedl do digitální podoby. Tyhle nahrávky mají pro mě velkou hodnotu, ale bohužel se už začínají zhoršovat a kvalita zvuku není nic moc. Zajímalo by mě, co všechno vlastně potřebuji k tomu, abych je mohl digitalizovat? A co víc, jakým způsobem můžu vylepšit zvuk těchto nahrávek po převodu, aby zněly lépe než originál? Myslím tím, jaké programy nebo zařízení bych měl mít, abych dosáhl co nejlepšího výsledku. Je lepší koupit nějaký speciální přehrávač kazet s USB výstupem, nebo stačí normální kazetový přehrávač a nějaký vhodný kabel? A co se týče softwaru, mám na mysli něco jako Audacity, ale nevím, jaké konkrétní funkce bych měl využít pro úpravu zvuku. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy na to, jak minimalizovat šum a zlepšit celkovou kvalitu zvuku po digitalizaci. Pokud má někdo zkušenosti s tímto procesem nebo ví o nějakých osvědčených praktikách, budu moc vděčný za rady. Rád bych se dozvěděl i o případných problémech, na které si mám dávat pozor při digitalizaci a úpravě zvuku.