Co znamená použít EQ pro odstranění šumu a jak na to?
Zajímalo by mě, co přesně znamená použít EQ pro odstranění šumu ve zvukových nahrávkách. Vím, že EQ, tedy ekvalizér, je nějaký nástroj na úpravu zvuku, ale jak ho vlastně efektivně používat k tomu, abych se zbavil nežádoucího šumu? Mám v plánu upravit pár svých nahrávek, které jsou jinak skvělé, ale trápí je šum na pozadí. Jaké frekvence bych měl cílit, abych ten šum efektivně odstranil? Je lepší pracovat s nějakými konkrétními nastaveními nebo se spolehnout na to, co slyším? A co vlastně ten šum způsobuje? Je to něco v mojí nahrávce nebo v mikrofonu? Možná jsem udělal něco špatně při natáčení? Jaké další techniky nebo tipy by mi mohly pomoci nejen s EQ, ale i s celkovým zlepšením kvality zvuku? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních uživatelů a jak přistupují k tomuto problému.
