Proč se mi dělá šum při spojování zvuku a videa v programu?
Nedávno jsem se pustil do editace svých videí a používám k tomu program Audacity, protože jsem slyšel, že je super pro zpracování zvuku. Když ale spojím audio a video dohromady, tak se mi neustále objevuje nějaký šum, který vůbec nevím, odkud se bere. Zkusil jsem to několikrát a pokaždé je to stejné. Možná je to něco se špatným nastavením nebo s tím, jak exportuji soubory? Snažil jsem se hledat rady na internetu, ale buď jsem našel jen základní informace, nebo jsem narazil na technické termíny, které mi nic neříkají. Mám pocit, že zvuk je po spojení s videem nekvalitní a rozhodně to kazí celý dojem z videa. Přitom jsem použil kvalitní mikrofon a všechno si nahrál v klidném prostředí. Nevíte někdo, co by mohlo být příčinou toho šumu? Je možné, že by to mohlo mít něco společného s formátem souboru, který používám? Nebo jestli třeba dělám něco špatně při nastavení projektu v Audacity? Zkoušel jsem různá nastavení bitové rychlosti i vzorkovací frekvence, ale žádná změna nepomohla. Jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti, budu moc rád za jakoukoliv pomoc!