Co dělat, když se mi zvuk posunuje v video projektu?
Při práci na videu jsem narazil na dost velký problém, který mi dává zabrat a možná se s ním setkal někdo z vás. Mám projekt, ve kterém mám spoustu záběrů a snažím se je poskládat dohromady. Když pak video přehraju, tak zjistím, že zvuk neodpovídá obrazům. Občas to vypadá jako starý film, kde se zvuk posunul a není to vůbec příjemné. Nejdřív jsem si myslel, že to může být nějaká chyba při exportu, ale pak jsem zjistil, že i když to přehrávám v různých přehrávačích, pořád je to stejné. Dokonce i při úpravách ve videoprodukčním softwaru mě to trápí. Zkoušel jsem nastavit různé formáty videa a zvuku, ale problém přetrvává. Měnil jsem také nastavení projektu a snažil se synchronizovat zvuk s videem ručně, ale ani to nepomohlo. Je hodně možností, co by mohlo způsobovat tento posun. Mohlo by to být něco s kodeky nebo špatným importem zvukových stop? Taky jsem slyšel o latencích, ale tomu moc nerozumím. Vím, že je důležité mít správně nastavený vzorkovací kmitočet a bitovou hloubku, ale jak to ovlivňuje výsledný projekt? Nevíte někdo, co by mohlo být příčinou tohoto problému? Jaké jsou nejlepší postupy pro zajištění toho, aby zvuk byl vždy dokonale synchronizovaný s obrazem? Jsem už dost frustrovaný a rád bych se posunul dál s tímto projektem. Takže pokud máte nějaké tipy nebo rady ohledně toho, jak vyřešit tento problém se zvukem ve videu, budu moc vděčný!