Audacity.cz/Fórum/Kde sehnat přírodní zvuky pro elektronickou hudbu?

Kde sehnat přírodní zvuky pro elektronickou hudbu?

Potřeboval bych poradit ohledně hledání přírodních zvuků, které bych mohl využít ve svých elektronických skladbách. Vím, že je spousta různých knihoven a webů, kde se dají najít vzorky, ale zajímalo by mě, které z nich byste doporučili jako nejlepší pro přirozené zvuky. Chci něco, co bude opravdu kvalitní a autentické, protože chci do své hudby přidat atmosféru, která osloví posluchače. Mám na mysli zvuky jako šumění listí, zpěv ptáků nebo třeba zvuk vody. Další věc je, jestli existují nějaké stránky nabízející volně dostupné vzorky bez problémů s autorskými právy. Taky mě zajímají tipy na to, jak tyto zvuky správně začlenit do mých skladeb, aby to působilo harmonicky a ne rušilo celkový dojem. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo víte o něčem zajímavém, budu vděčný za každou radu. Jaké jsou vaše oblíbené zdroje? Děkuji!

132 slov
1.3 minut čtení
25. 10. 2023
Marie Vrbová

Takže, pokud hledáš přírodní zvuky pro elektronickou hudbu, určitě zkus weby jako Freesound.org. Mají tam spoustu uživatelských vzorků, co jsou zdarma a většina z nich je pod Creative Commons, takže bys neměl mít problém s autorskýma právama. Dále zkus SoundBible nebo Zapsplat, tam taky najdeš různé přírodní efekty.

Když chceš něco opravdu kvalitního, tak se podívej na stránky jako Splice nebo Loopmasters, ale to už většinou něco stojí. Co se týče začleňování těch zvuků do skladeb, snaž se je používat spíš jako pozadí, aby to nepřehlušilo hlavní melodii. Můžeš hrát se stereofonií a vytvářet prostorový efekt, nebo je lehce modifikovat, třeba přidáním reverbů nebo delayů. Neboj se experimentovat! Tak hodně štěstí s hudbou!

113 slov
1.1 minut čtení
21. 3. 2024
Marcela Tomanová

Někde jsem viděl, že hodně lidí používá stránky jako Freesound nebo SoundBible. Tam najdeš spoustu přírodních zvuků zdarma, hlavně co se týče ptáků a vody, to by ti mohlo sednout. Když chceš něco kvalitnějšího, zkus Artlist nebo Soundsnap, ale tam většinou musíš platit.

Pokud jde o začlenění do skladeb, zkus je použít na pozadí, aby to vytvořilo atmosféru, ale nechte to tiše v mixu. Můžeš experimentovat s efekty jako reverb nebo delay, aby to znělo víc prostorově. Jo a klidně si hraj s EQ, aby ty zvuky líp sedly do tracku. Uvidíš, že to dodá tvým skladbám úplně jinou dimenzi!

100 slov
1 minut čtení
18. 1. 2021
Viktor Malý
Audacity.cz/Články/Experimenty s beaty
Integrace přírodních zvuků do elektronických beatů: Jak obohatit vaše rytmické kompoziceObjevte, jak zachytit a využít zvuky z přírody k obohacení vašich elektronických beatů a rytmických skladeb.
1000 slov
10 minut čtení
22. 2. 2020
Andrea Malá
Přečíst článek