Jak mohu snížit latenci při nahrávání z externí zvukové karty?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně latence, když nahrávám zvuk přes externí zvukovou kartu. Poslední dobou jsem si pořídil novou zvukovku, protože jsem chtěl zlepšit kvalitu nahrávek, ale začal jsem si všímat, že když nahrávám třeba kytaru nebo zpěv, tak je tam nějaký ten časový posun, který mi dost komplikuje práci. Zkoušel jsem různé nastavení v softwaru, ale pořád mám pocit, že latence je příliš vysoká. Mám Audacity a už jsem se díval na jejich různé návody, ale asi dělám něco špatně. Tak mě zajímá, jaké konkrétní kroky byste mi doporučili? Je nějaký ideální nastavení bufferu, které by mi mohlo pomoci? Nebo snad existují nějaké ovladače, které bych měl stáhnout nebo aktualizovat? Slyšel jsem něco o ASIO ovladačích, ale nejsem si úplně jistý, jestli je to to pravé pro mě. Mám i pár pluginů, které používám při nahrávání a nevím, jestli ty by mohly mít vliv na latenci. Takže jaký máte tip na to, jak snížit latenci při práci s externí zvukovou kartou? Děkuji za jakoukoli radu!