Audacity.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší free zvukové efekty pro moje videa?

Kde najdu nejlepší free zvukové efekty pro moje videa?

Hledám místo, kde bych mohl najít kvalitní a zdarma zvukové efekty pro svá videa. Jsem začínající tvůrce obsahu a snažím se oživit své projekty zajímavými zvuky, které by dodaly mému videu více šťávy. Představoval jsem si, že by bylo perfektní mít přístup k různým efektům, jako jsou zvuky přírody, ruchy z města, nebo třeba různé speciální efekty, které by mohly posílit atmosféru mých klipů. Vím, že existuje spousta webů, které nabízejí free zvuky, ale nevím, které z nich jsou opravdu kvalitní a mají široký výběr. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na osvědčené stránky, kde bych mohl tyto zvuky stáhnout bez toho, abych se musel bát porušení autorských práv? A co třeba licencování? Je potřeba něco dodatečně uvádět u těchto efektů nebo jsou opravdu volně k použití? Ocenil bych jakékoliv rady nebo zkušenosti s tímto tématem. Děkuji!

138 slov
1.4 minut čtení
3. 12. 2024
Veronika Zemanová
Veronika Zemanová

Existuje pár skvělých webů, kde můžeš najít free zvukové efekty. Zkus třeba Freesound.org, tam je fakt hodně různých efektů a zvuků od uživatelů z celého světa. Pak je tu SoundBible.com, to má taky velký výběr a většina zvuků je zdarma. Nenech si ujít i Zapsplat, to je fajn pro krátké efekty. Co se týče licencování, většina zvuků bývá pod Creative Commons, takže si vždycky zkontroluj, co je potřeba uvádět, ale většinou stačí zmínit autora, pokud je to vyžadováno. Takže směle do toho a tvoř!

84 slov
0.8 minut čtení
22. 10. 2024
Renata Fučíková
Renata Fučíková

Takže, pokud hledáš free zvukové efekty, doporučuji pár webů. Třeba Freesound.org má obrovskou databázi, kde najdeš fakt všechno možné – od zvuků přírody po ruchy z města. Je tam ale dobrý dávat pozor na licenci; většinou je to CC, tak si zkontroluj, jestli potřebuješ uvádět autora. Pak je tu AudioLibrary na YouTube, kde jsou taky super efekty a většina z nich je bez problémů pro použití ve videích. Pak bych ještě zmínil SoundBible, tam máš hodně krátkých efektů a zvuků zdarma. No a nakonec, Zapsplat je další možnost, ale tam už se můžeš setkat s některými limity v rámci licencování. Takže prostě koukej na to, co se ti líbí a ověř si ty licence. Hodně štěstí s videama!

118 slov
1.2 minut čtení
4. 10. 2024
Josef Havel
Josef Havel