Audacity.cz/Fórum/Kde najdu free zvukové efekty pro moje videa?

Kde najdu free zvukové efekty pro moje videa?

Snažím se vytvořit nějaké videa a přemýšlím, kde bych mohl najít volně dostupné zvukové efekty, které by mi pomohly udělat mé projekty zajímavějšími. Hledám něco, co bych mohl použít bez strachu z autorských práv, protože si nejsem jistý, jaké zvuky mohu legálně použít. Zkoušel jsem pár webových stránek, ale většinou to byly buď placené efekty, nebo zvuky, které byly špatně kvalitní. Potřeboval bych něco pro různé situace – od jednoduchých efektů jako je tleskání nebo smích až po složitější zvuky jako přírodní ruchy nebo technické zvuky. Taktéž by bylo super mít možnost některé efekty trochu upravit v Audacity, aby se daly lépe přizpůsobit mému stylu videí. Pokud máte nějaké tipy na stránky, kde se dají stáhnout zdarma kvalitní zvukové efekty, budu vděčný za každou radu. Možná jste narazili na nějakou komunitu nebo fórum, kde se sdílí takovéto zdroje? Jaké máte zkušenosti s používáním těchto efektů ve svých videích? Děkuji za pomoc!

151 slov
1.5 minut čtení
26. 2. 2023
Matěj Prokop
Matěj Prokop

Zkus podívat na stránky jako FreeSound.org, tam najdeš spoustu zvukových efektů zdarma a můžeš si je i upravit v Audacity. Je to komunitní web, kde lidi sdílí různé zvuky, takže kvalita může být různá, ale určitě něco zajímavýho najdeš. Další možnost je Incompetech, ta má taky nějaké efekty a je to vše volně použitelné. Pak je tu Zapsplat, co nabízí volně dostupné zvuky. Je dobrý koukat na licence, ale většina z toho by měla být bez problému. Odkazy na fóra nebo skupiny na Facebooku se zvukovými efekty by taky mohly pomoct, tam se často sdílejí tipy a odkazy. Držím palce s videama!

102 slov
1 minut čtení
31. 8. 2024
Zdeňka Stará
Zdeňka Stará

Jasně, zvukový efekty zdarma se dají najít na pár super stránkách. Zkus třeba Freesound.org, tam je hromada uživatelských nahrávek a většina je pod Creative Commons. Dál je tu Zapsplat.com, co má taky nějaký volný efekty a jsou celkem kvalitní. Pak bych doporučil AudioMicro, kde máš možnost stáhnout pár bezplatných zvuků. SoundBible je další možnost, nabízí spoustu různých efektů, co můžeš použít. A pokud hledáš něco víc profesionálního, tak se mrkni na Mixkit – tam mají fajn výběr zdarma. A jo, všechno to jde s Audacity upravit podle potřeby. Užívej si to a ať se daří!

97 slov
1 minut čtení
28. 4. 2024
Andrea Pokorná
Andrea Pokorná