Audacity.cz/Fórum/Kde najít originální zvuky pro podcasty?

Kde najít originální zvuky pro podcasty?

Zdravím všechny, rád bych se zeptal, jestli někdo z vás nezná nějaký dobrý web, kde bych mohl najít originální zvuky pro svoje podcasty. Přemýšlím o tom, jak ozvláštnit své epizody a přidat do nich nějaké zajímavé efekty nebo podkreslení, ale zatím jsem nenašel nic, co by mě opravdu zaujalo. Hlavně bych chtěl něco, co je volně dostupné nebo za rozumnou cenu, protože nechci utrácet příliš mnoho peněz na licencování. Zkoušel jsem už pár stránek, ale většinou byly buď příliš jednoduché, nebo naopak moc drahé. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na weby, které nabízejí kvalitní a originální zvuky – třeba i takové, co se hodí do různých žánrů podcastů jako jsou dramatické prvky, humorné vsuvky nebo ambientní zvuky. Chtěl bych, aby to bylo něco, co opravdu dodá mému obsahu hodnotu a posluchači si to užijí. Také by mě zajímalo, jestli máte zkušenosti s použitím těchto zvuků v mixu - jak je kombinujete s mluveným slovem a hudbou? Díky moc za jakékoli doporučení alebo rady! Věřím, že mi pomůžete najít něco skvělého.

172 slov
1.7 minut čtení
26. 10. 2023
Bohumil Bartoš
Bohumil Bartoš

Zkus podívat na weby jako Freesound.org, tam najdeš hromadu zvuků, co můžeš použít. Většinou jsou to zvuky od lidí, co je nahrávali a sdílí je zdarma. Pak je tu ještě Audiojungle, ale tam už to chce nějaké peníze, ale mají i levné možnosti. Pokud hledáš něco opravdu specifického, tak třeba Epidemic Sound nebo Artlist, ale to už je dražší. Co se týče mixu, tak doporučuju zkusit to tak, že si nejdřív připravíš mluvenku a pak k tomu přidáš zvuky a hudbu. Hlavně to nepřehrávej, ať to nezakryje tvůj hlas. Drž to decentně v pozadí a měj na paměti rytmus epizody. Hlavně experimentuj, najdi si svůj styl!

106 slov
1.1 minut čtení
1. 2. 2025
Richard Štěpán
Richard Štěpán

Zdar, já jsem nedávno našel pár super zdrojů na zvuky, co bys mohl zkusit. Například Freesound.org je skvělý, mají tam spoustu uživatelských nahrávek a různých efektů, co si můžeš stáhnout zadarmo, ale musíš si dávat pozor na licenci. Pak je tu ještě Zapsplat.com, kde máš za pár korun i lepší kvalitu a víc možností. Pokud bys chtěl něco profesionálnějšího, tak AudioJungle nebo Epidemic Sound jsou fajn, ale už to něco stojí. Co se týče mixování, tak jsem se naučil posouvat zvuky do pozadí, aby nerušily mluvené slovo - aby to prostě sedělo v celkovém zvuku. Hlavně to chce experimentovat a poslouchat, co k sobě ladí. Hodně štěstí!

107 slov
1.1 minut čtení
2. 1. 2025
Helena Odehnalová
Helena Odehnalová