Jaký je nejlepší způsob, jak udělat master bez ztráty kvality?
Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se dá udělat masterování skladeb tak, abych neztratil kvalitu zvuku. V poslední době se snažím vylepšit své dovednosti v práci s audiosoubory, a to především proto, že chci, aby moje skladby zněly co nejlépe. Mám zkušenosti s různými softwaremi na úpravu zvuku, jako je například Audacity, ale stále se potýkám s tím, že po masteringu se mi zdá, že zvuk ztrácí na své ostrosti a dynamice. Rád bych znal nějaké osvědčené techniky nebo tipy, které by mi pomohly udržet kvalitu mého audio materiálu během celého procesu. Existují nějaké specifické nastavení, které bych měl sledovat? Jaké formáty jsou nejlepší pro export a co nejlépe zachovávají kvalitu? Také by mě zajímalo, jestli je důležité věnovat pozornost jednotlivým frekvencím a jak s nimi pracovat, aby se dosáhlo co nejlepšího výsledku. A co komprese a limitace? Jak moc by se měly používat a jak se to podepisuje na celkové kvalitě? Každý tip nebo zkušenost by pro mě byla velmi cenná, protože chci, aby moje hudba zněla profesionálně a měla všechny detaily tak, jak je mám v hlavě.