Jaké pluginy jsou nejdejší pro mastering v Audacity?
Přemýšlím o tom, jak udělat svůj zvuk lepším a profesionálnějším pomocí Audacity, ale mám trochu zmatek v tom, které pluginy vlastně použít pro mastering. Jasně, že chci, aby moje nahrávky zněly co nejlépe, ale s tolika možnostmi na trhu nevím, kde začít. Slyšel jsem o různých typech efektů, jako jsou EQ, kompresory a limity, ale není mi úplně jasné, co je to nejlepší pro mastering přímo v Audacity. Existují nějaké konkrétní pluginy, které byste doporučili? A mají třeba nějaké specifické vlastnosti nebo nastavení, na které bych měl dát pozor? Kdybych měl použít nějaké zdarma pluginy nebo VST efekty, co byste doporučili? Zajímá mě i to, jestli je potřeba mít nějakou specifickou verzi Audacity nebo se to dá používat s jakoukoliv verzí. Navíc jsem se dočetl o různých formátech pluginů - co je vlastně nejlepší pro použití v tomto programu? Bylo by fajn mít přehled o tom, co by mi mohlo pomoci dosáhnout lepšího výsledku při masteringu a zda existují nějaké tipy na to, jak pluginy správně kombinovat pro dosažení kýženého zvuku. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo rady ohledně masteringových pluginů v Audacity, budu moc rád za každou informaci!