Audacity.cz/Fórum/Hlasové pluginy pro Audacity – kde je sehnat?

Hlasové pluginy pro Audacity – kde je sehnat?

Když se snažím rozšířit možnosti Audacity, často narazím na otázku, jaké pluginy bych mohl použít pro rozpoznávání hlasu. Hledám něco, co by mi pomohlo převádět mluvené slovo na text nebo třeba usnadnilo editaci nahrávek. Vím, že Audacity je skvělý nástroj, ale chci zjistit, kde vlastně najdu ty správné pluginy, které by toto rozpoznávání umožnily. Zkoušel jsem pár standardních vyhledávačů a dokonce i pár fór, ale nenašel jsem nic konkrétního. Možná někdo z vás má zkušenosti s konkrétními pluginy nebo ví, na jakých stránkách bych měl hledat? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké oblíbené pluginy, které byste doporučili a které fungují dobře s Audacity. A co takhle instalace? Je to složité nebo to zvládne každý? Rád bych si ušetřil nějaký čas a vyhnul se zbytečným komplikacím. Takže pokud máte nějaké tipy, odkazy nebo vlastní zkušenosti s pluginy pro rozpoznávání hlasu v Audacity, budu moc vděčný za jakoukoli pomoc! Děkuji předem.

150 slov
1.5 minut čtení
17. 10. 2023
Roman Vaněk
Roman Vaněk

Hele, co se týče pluginů pro Audacity na rozpoznávání hlasu, tak to není úplně jednoduché. Někde na netu jsem narazil na pár zajímavých tipů. Například bys mohl zkusit použít Google Speech API nebo něco z open-source projektů jako CMU Sphinx. Tyhle systémy se dají propojit s Audacity, ale chce to trochu víc zkoumat, jak to nastavit.

Pokud hledáš konkrétní pluginy, doporučil bych kouknout na oficiální web Audacity nebo fórum jejich komunity, tam občas někdo sdílí tipy na novinky a pluginy. Pak jsou tu i stránky jako VST4FREE, kde najdeš různý audio pluginy, i když se spíš zaměřují na efekty než přímo na rozpoznávání.

Instalace většinou není nic hrozného, jen musíš vědět, kam ty soubory umístit a jak správně nastavit Audacity. Takže pokud máš aspoň základní znalosti o tom, jak fungují pluginy, neměl bys mít problém. Ale jestli jsi v tom nováček, můžeš narazit na pár překážek. Držím palce!

146 slov
1.5 minut čtení
8. 7. 2024
Radek Trnka
Radek Trnka

No, pluginy pro hlasový převod v Audacity jsou fakt věc. Zkus se podívat na stránky jako je VST4Free nebo Plugin Boutique, tam najdeš spoustu VST pluginů, co by mohly fungovat. Některé z nich mají funkce pro rozpoznávání hlasu nebo aspoň usnadňují úpravy. Taky se můžeš podívat na LV2 pluginy, to je další formát, co Audacity podporuje.

Co se týče konkrétních pluginů, hodně lidí chválí třeba Syllabify nebo Vocal Remover, ale musím říct, že je to spíš na experimentování. Instalace je většinou jednoduchá – stáhneš soubor, vložíš ho do plugin adresáře v Audacity a pak ho načteš z menu. Není to nic složitýho, fakt to zvládne skoro každej. Ale bacha na kompatibilitu, některý pluginy můžou být náročnější na systém.

Jinak doporučuju zkoušet různé kombinace pluginů a nastavovat si efekty podle sebe, někdy i malá úprava udělá velký rozdíl.

137 slov
1.4 minut čtení
31. 8. 2024
Miroslav Pešek
Miroslav Pešek