Proč používat hlasové příkazy v Audacity?
Nedávno jsem narazil na možnost používat hlasové příkazy v Audacity a začal jsem se přemýšlet, jestli to má vůbec smysl, když mám k dispozici myš a klávesnici. Upravovat audio s myší je přece tak pohodlné a zvykl jsem si na to. Jaký by mohl být důvod, proč bych měl přejít na hlasové ovládání? Vždyť se zdá, že je to spíš jen novinka než něco praktického. Je to jako mít další způsob, jak ovládat program, ale není to zbytečné? Zvlášť když se mi zdá, že všechno mohu udělat rychle a efektivně pomocí klávesových zkratek nebo kliknutí myší. Nemůže to být spíš jen módní trend pro ty, kteří chtějí vypadat cool? Co když budu chtít provést složitější úpravy v Audacity nebo třeba pracovat na víc stopách najednou? Jak se vlastně používají ty hlasové příkazy? Slyšel jsem, že to může ušetřit čas při editaci, ale není to jen další způsob, jak se zmást s technologií? Mám obavy, že se budu muset učit nové povely a že mi to celé bude trvat déle. Jaké máte zkušenosti s hlasovými příkazy v Audacity? Opravdu to pomáhá, nebo je lepší se držet klasického ovládání pomocí myši a klávesnice?