Audacity.cz/Fórum/Kde se dají stáhnout pluginy pro Audacity?

Kde se dají stáhnout pluginy pro Audacity?

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo ví, kde najít pluginy pro Audacity. Vím, že existuje spousta různých efektů a nástrojů, které by mohly zlepšit moje zvukové projekty, ale mám problém je najít. Hledal jsem na oficiálních stránkách Audacity, ale necítil jsem se tam moc jistý, protože je tam tolik informací a nevím přesně, co potřebuju. Možná byste mi mohli doporučit nějaké konkrétní stránky nebo fóra, kde se dají stáhnout kvalitní pluginy? Vím, že jsou i zdarma a některé placené, ale zatím bych chtěl zkusit ty bezplatné. Zajímají mě nejen efekty jako reverb nebo delay, ale i další nástroje jako equalizéry nebo kompresory. Možná máte i nějaké tipy na to, jak je správně nainstalovat, protože s tím jsem měl dřív trošku potíže. Děkuju předem za jakoukoliv pomoc!

126 slov
1.3 minut čtení
18. 7. 2020
Jakub Pokorný
Jakub Pokorný

Zdar, pluginy pro Audacity se dají najít na několika místech. Nejlepší je kouknout na oficiální stránku Audacity, tam mají sekci s pluginy, ale taky doporučuju stránku KVR Audio. Tam najdeš dost zdarma efektů a nástrojů, co se dají používat v Audacity. Další možnost je prohlédnout fóra jako Gearslutz nebo Reddit, kde lidi sdílí své oblíbené pluginy. Co se týče instalace, většinou stačí stáhnout soubor, rozbalit ho a umístit do složky s pluginy Audacity. Ta je většinou ve tvém uživatelském profilu pod Audacity > Plug-Ins. Ale pozor na formát, musí to být VST nebo LADSPA, jinak to Audacity nenajde. Držím palce!

100 slov
1 minut čtení
16. 1. 2022
Elena Dvořáčková
Elena Dvořáčková

Jasně, pluginy pro Audacity se dají najít na několika místech. Zkus se mrknout na stránky jako je Plugin Boutique nebo kvlt.com, tam mají spoustu zdarma pluginů. Další dobrý zdroj je KVR Audio, kde najdeš hodně efektů a různých nástrojů, co by tě mohly zajímat. Na oficiálních stránkách Audacity je taky sekce s pluginy, ale je pravda, že je to tam dost zmatené. Jakmile si stáhneš, nainstalovat to můžeš tak, že pluginy zkopíruješ do složky „Plug-Ins“ v Audacity. Pak stačí restartovat program a mělo by to fungovat. Držím palce, ať ti to šlape!

92 slov
0.9 minut čtení
7. 12. 2021
Milan Vlk
Milan Vlk