Proč mi při nahrávání živého vystoupení hraje v pozadí šum?
Když jsem se pokoušel nahrát své živé vystoupení, narazil jsem na problém, který mě opravdu trápí. I když se snažím nastavit všechno správně, po přehrání nahrávky se mi zdá, že tam neustále slyším nějaký šum v pozadí. Je to jako kdybych byl v nějaké hlučné místnosti, i když jsem byl na koncertě a muzikanti byli přímo vedle mě. Zkoušel jsem různé mikrofony a dokonce jsem se snažil najít klidnější prostředí, ale ten šum tam pořád je. Přemýšlím, zda to může být způsobeno nějakým špatným nastavením v Audacity nebo jestli je to normální při nahrávání živých akcí. Myslím, že by mě zajímalo, jaké techniky můžete použít k minimalizaci tohoto šumu. Jsou nějaké speciální filtry nebo úpravy, které by mohly pomoci? A co je vlastně příčinou toho šumu? Může to být z okolních zvuků, nebo je to spíš problém s vybavením? Děje se to jen mně, nebo tohle zažívá víc lidí při nahrávání? Jaké jsou vaše zkušenosti s nahráváním živých vystoupení a jak se vám podařilo tento problém vyřešit? Rád bych slyšel nějaké rady nebo tipy, co s tím dělat. Děkuji.