Nemůžu připojit MIDI kontrolér, co s tím?
Mám takový problém, který mě docela trápí. Mám nový MIDI kontrolér a už jsem se na něj těšil, že s ním budu moci ovládat všechny ty úžasné zvuky v Audacity a dalších DAW. Jenže teď, když se ho snažím připojit, tak se vůbec nic neděje. Zkoušel jsem to na několika různých počítačích a ani jeden z nich ho nedokáže rozpoznat. Je to nějaká chyba v nastavení? Potřebuju nějaký speciální ovladač nebo něco podobného? Mám USB MIDI kontrolér, takže by to mělo být jednoduché, ale fakt nevím, co s tím. Zkoušel jsem ho připojit do různých portů, ale vůbec nic. Opravdu nevím, co dělám špatně. Je něco, co bych měl zkontrolovat? Může být problém i v tom, že jsem neudělal správně nějaké nastavení v Audacity? Třeba jsem zapomněl povolit něco v preferencích, což by mohlo ovlivnit detekci zařízení. Prosím, pokud máte nějaké tipy nebo rady, jak na to, budu moc rád! Hlavně bych chtěl vědět, jestli je třeba něco udělat před tím, než ho začnu používat, nebo jestli je důležité mít aktualizovaný software či firmware. Díky moc za jakoukoli pomoc!