Audacity.cz/Fórum/Jak mohu importovat MIDI soubor do Audacity?

Jak mohu importovat MIDI soubor do Audacity?

Zdravím všechny muzikanty a audio nadšence! Mám otázku ohledně programu Audacity, který používám na úpravu zvuku. Nedávno jsem se dostal k nějakým MIDI souborům, které bych chtěl importovat do Audacity pro další zpracování, ale nějak se mi to nedaří. Vím, že Audacity je skvělý nástroj na editaci zvuku, ale není to zrovna primárně určený program pro práci s MIDI. Zkoušel jsem různé metody, ale většinou skončily neúspěšně. Hledal jsem informace online a narazil jsem na spoustu rad, které byly buď zastaralé, nebo prostě nefungovaly. Takže se chci zeptat, jestli někdo z vás ví, jak správně importovat MIDI soubory do Audacity? Je potřeba mít nějaké speciální pluginy nebo nastavení? Můžete mi prosím poradit krok za krokem, jak na to? Předem díky za každou radu! Rád bych si s těmi MIDI soubory trošku pohrál a uviděl, co všechno se dá udělat. Jaký je nejlepší způsob, jak toho dosáhnout? Díky!

147 slov
1.5 minut čtení
24. 10. 2022
Aleš Novák
Aleš Novák

MIDI soubory bohužel Audacity přímo nepodporuje, protože je to primárně audio editor. Ale můžeš si ulehčit práci tím, že převedeš MIDI do audio formátu (např. WAV nebo MP3) pomocí jiného programu, jako je MuseScore nebo nějaký DAW (digitální audio workstation) jako FL Studio, Ableton Live nebo GarageBand. Po převodu pak normálně importuješ ten audio soubor do Audacity.

Pokud chceš zůstat v rámci Audacity, můžeš zkusit hledat nějaké pluginy, ale většinou je to větší hassle než převod. Takže doporučuju tu konverzi udělat jinde a pak si s tím pohrát v Audacity. Snad ti to pomůže!

94 slov
0.9 minut čtení
6. 4. 2024
Adéla Sládková
Adéla Sládková

MIDI soubory přímo do Audacity neimportuješ, protože to není DAW, co by s nimi uměla pracovat. Můžeš ale použít nějaký externí software na převod MIDI do audio formátu (např. WAV nebo MP3). Takový program ti vezme tvůj MIDI soubor a přehraje ho na virtuálním nástroji, pak to můžeš exportovat jako audio. Zkus třeba LMMS nebo GarageBand (pokud máš Mac). Jakmile máš audio soubor, tak ho normálně importuj do Audacity a tam už si s tím můžeš hrát. Snad to pomůže!

80 slov
0.8 minut čtení
20. 6. 2023
Anna Poláková
Anna Poláková