Audacity.cz/Fórum/Jak exportuji svůj projekt z Audacity jako MIDI soubor?

Jak exportuji svůj projekt z Audacity jako MIDI soubor?

Mám takový dotaz ohledně Audacity, protože se snažím vyexportovat svůj projekt a nevím, jak na to. Zkoušel jsem různé formáty, ale mě by zajímalo, jestli je možné exportovat zvuk jako MIDI soubor přímo z Audacity. Přiznám se, že jsem hledal v nastavení a několikrát kliknul na všechny možné volby, ale pořád mi to nešlo. Možná jsem něco přehlédl nebo to prostě není možné přímo v tomto programu? Myslel jsem, že MIDI je dost populární formát pro hudbu a chtěl bych přenést své nápady do jiných DAW nebo softwaru, kde bych mohl dál pracovat. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s tímto procesem? Jaké jsou kroky, které bych měl udělat, abych mohl svůj projekt vyexportovat jako MIDI? Vím, že Audacity je skvělý pro úpravy zvuku a nahrávání, ale jak je to s těmi MIDI soubory? Dokonce jsem slyšel, že na to existují nějaké pluginy nebo dodatečné nástroje. Pomůže mi někdo se do toho dostat? Děkuji moc!

155 slov
1.6 minut čtení
2. 12. 2022
Bedřich Hrdlička
Bedřich Hrdlička

Bohužel, Audacity nemá nativní možnost exportovat projekty přímo jako MIDI soubory. Je to spíš software na úpravu zvuku než na práci s MIDI. Pokud chceš převést svou nahrávku na MIDI, budeš muset použít nějaký externí nástroj nebo plugin. Existují programy, které umí převést audio na MIDI, ale to v Audacity neuděláš. Doporučuji zkusit software jako je Ableton Live nebo nějaký online převodník, který ti pomůže to udělat. Takže shrnuto – přímo z Audacity to nejde, ale s použitím jiných nástrojů by to mělo být možné.

85 slov
0.9 minut čtení
25. 10. 2024
Štěpán Zlámal
Štěpán Zlámal

MIDI export přímo z Audacity není možné, protože Audacity je primárně určený na zpracování zvuku a ne na práci s MIDI. Pokud chceš převést nějaké audio stopy na MIDI, budeš muset použít jiný software nebo pluginy, které to zvládnou. Zkus třeba software jako Ableton Live nebo Logic Pro, které mají funkce pro převod zvuku na MIDI. Existují i externí nástroje, jako je WIDI Recognition System nebo AnthemScore, které by ti mohly pomoct udělat ten převod. Takže shrnuto, z Audacity to rovnou nevyexportuješ, ale s dalšími nástroji bys mohl dosáhnout toho, co potřebuješ.

92 slov
0.9 minut čtení
6. 9. 2024
Oldřich Fojtík
Oldřich Fojtík