Audacity.cz/Fórum/Proč mi nejde přehrát MIDI v Audacity?

Proč mi nejde přehrát MIDI v Audacity?

Narazil jsem na problém, který mě opravdu štve. Připravil jsem si několik MIDI souborů, které chci použít ve svých projektech, ale když se je pokusím přehrát v Audacity, vůbec to nefunguje. Zkoušel jsem různé formáty a dokonce i konvertovat soubory do jiných typů, ale výsledek je pořád stejný. Audacity mi jakoby ty MIDI soubory ignoruje. Nechápu, proč se to děje. Předpokládal jsem, že by to mělo být snadné a že Audacity by mělo podporovat přehrávání MIDI, ale evidentně něco dělám špatně. Zkoušel jsem i různé nastavení v programu, ale nijak to nepomohlo. Možná mám špatnou verzi Audacity? Nebo potřebuju nějaké pluginy, které jsem si nevědomě neinstaloval? A co třeba nějaké ovladače pro zvukovou kartu? Také bych rád věděl, jestli je nějaká jiná cesta, jak pracovat s MIDI soubory v Audacity, nebo jestli bych měl zkusit jiný software speciálně určený na MIDI zpracování. Každopádně, pokud máte někdo zkušenosti s tímto problémem a víte, jak to vyřešit, budu vděčný za jakoukoli radu či tip! Děkuji všem předem za pomoc!

167 slov
1.7 minut čtení
29. 3. 2024
David Zeman
David Zeman

MIDI soubory v Audacity skutečně nejdou přehrát, protože to není primárně program na práci s MIDI. Audacity je určený pro záznam a úpravu zvuku, takže MIDI tam prostě nefunguje jak bys očekával. Zkus třeba nějaký DAW jako FL Studio nebo Ableton Live, ty umí MIDI bez problémů. Také můžeš zkusit převést MIDI do audio formátu jako WAV nebo MP3 a pak to otevřít v Audacity. Pokud chceš pracovat přímo s MIDI, budeš potřebovat jiný software. Takže buď převeď soubory, nebo si najdi něco jiného na práci s MIDI.

88 slov
0.9 minut čtení
23. 8. 2022
Monika Benešová
Monika Benešová

MIDI v Audacity se přehrávat nedá, protože to není DAW, co by pracovalo s MIDI. Audacity je spíš na úpravu zvukových souborů jako WAV nebo MP3, takže když otevřeš MIDI, tak to vlastně neví, co s tím dělat. Zkus ty MIDI převést do audio formátu pomocí nějakého DAW jako FL Studio nebo GarageBand a pak je importuj do Audacity. Můžeš taky zkusit jiný software zaměřenej na MIDI, jako je třeba MuseScore nebo Cakewalk. Pokud chceš pracovat s MIDI, bude lepší jít k softwaru, co to podporuje víc než Audacity.

89 slov
0.9 minut čtení
8. 6. 2024
Martina Kříčková
Martina Kříčková