Audacity.cz/Fórum/Jak mám nastavit MIDI zařízení v Audacity?

Jak mám nastavit MIDI zařízení v Audacity?

Potřeboval bych poradit ohledně nastavení MIDI zařízení v Audacity. Snažím se to rozjet, ale nějak se mi to nedaří. Mám tu MIDI klávesy, které jsem koupil, protože chci tvořit nějakou muziku a pracovat se zvukem, ale když je připojím k počítači, Audacity je prostě nevidí. Zkoušel jsem různé kabely a porty, ale nic nefunguje. Slyšel jsem, že je potřeba něco nastavit přímo v programu, ale vůbec netuším, co přesně. Podle mě to musí být něco s preferencemi nebo nastavením vstupů, ale jak na to? Nenašel jsem žádný konkrétní návod a na internetu jsem se dočetl různé věci, které mi stejně nepomohly. Může mi někdo prosím poradit, jak bych měl postupovat? Jaké kroky musím udělat, abych mohl použít své MIDI zařízení k nahrávání a editaci zvuku? Bude potřeba stáhnout nějaké ovladače nebo pluginy? Děkuji moc za jakoukoli pomoc!

137 slov
1.4 minut čtení
9. 9. 2024
Eduard Starý
Eduard Starý

Takže, abys mohl používat MIDI zařízení v Audacity, potřebuješ vědět, že Audacity to vlastně nativně nepodporuje pro přímé nahrávání MIDI. Ale můžeš to obejít tak, že použiješ nějaký virtuální MIDI ovladač nebo software, jako je třeba LoopMIDI. Ten ti vytvoří virtuální port, kterej Audacity vidí jako zvukovej vstup. Pak můžeš z MIDI kláves nahrávat pomocí VSTi pluginů nebo jiného DAW, a zvuk pak pošleš do Audacity. Takže si stáhni LoopMIDI, nastav virtuální port, a pak v Audacity zkontroluj nastavení vstupu. Ovladače pro klávesy bys měl mít taky nainstalovaný, jinak ti je to k ničemu. Zkus se podívat do preferencí a vyber ten správnej vstup. Tohle by ti mělo pomoct.

109 slov
1.1 minut čtení
31. 3. 2024
Petr Šulc
Petr Šulc

Takže, abys mohl použít MIDI klávesy v Audacity, je dobrý začít tím, že zkontroluješ, jestli máš správné ovladače pro tvůj MIDI zařízení nainstalovaný. Některé klávesy možná budou potřebovat speciální ovladače, jiný to třeba zvládnou jen tak. Pak, co se týče Audacity, MIDI podpora tam není úplně ideální. Musíš mít instalovaný nějaký virtuální MIDI ovladač jako LoopMIDI nebo něco podobnýho, což ti vlastně umožní posílat MIDI signály do Audacity. V Audacity pak jdi do Preferences (Nastavení), najdi Audio I/O a ujisti se, že máš nastaven správnej vstup pro MIDI. Ale fakt si dej pozor, Audacity není primárně určený pro tohle; spíš bys měl uvažovat o DAW jako je FL Studio nebo Ableton, který s MIDI pracujou líp. Takže jestli to nebude fungovat, klidně zkus jinej software na nahrávání. Držím palce!

129 slov
1.3 minut čtení
12. 4. 2024
Kamila Čermáková
Kamila Čermáková