Audacity.cz/Fórum/Můžu načíst MIDI soubor a synchronizovat ho s nahraným audiem?

Můžu načíst MIDI soubor a synchronizovat ho s nahraným audiem?

Zdravím všechny, rád bych se zeptal, jestli je možné načíst MIDI soubor do Audacity a synchronizovat ho s nějakým nahraným audiem. Mám nahrávku, kterou jsem udělal ve studiu a chtěl bych k ní přidat nějaké MIDI stopy, abych to obohatil o další zvuky a prvky. Slyšel jsem, že Audacity je skvělý nástroj pro úpravy zvuku a mixování, ale nejsem si jistý, jak to s těmi MIDI soubory funguje. Mám nějaké zkušenosti se základním editováním zvuku, ale s MIDI jsem zatím nikdy nepracoval. Jak by se takový proces dal provést? Existuje nějaký jednoduchý způsob, jak to udělat? Musím použít nějaký externí plugin nebo něco podobného? A co když chci, aby se to všechno hrálo v synchronizaci? Bude to fungovat bez problémů, nebo se mi může něco rozladit? Předem díky za všechny rady a tipy!

133 slov
1.3 minut čtení
27. 1. 2025
Blanka Kroupová
Blanka Kroupová

MIDI soubory přímo do Audacity nenačteš, protože to je spíš na úpravu zvuku a ne na MIDI. Ale neboj, existují způsoby, jak to obejít. Pro synchronizaci s audio nahrávkou bys měl použít nějaký DAW (Digital Audio Workstation), jako je třeba Reaper nebo LMMS, což jsou zdarma nebo levné programy, co umějí pracovat s MIDI a audio dohromady. V těchto programech můžeš nahrát svůj audio track a pak přidat MIDI stopy se zvuky, které chceš. A když to všechno správně nastavíš, mělo by to hrát v synchronizaci. Takže zkus použít DAW místo Audacity, tam máš větší šanci to udělat jak chceš.

100 slov
1 minut čtení
29. 9. 2024
Bohuslav Matějka
Bohuslav Matějka

Audacity bohužel neumí přímo pracovat s MIDI soubory, protože je to primárně audio editor. Takže pokud chceš použít MIDI stopy, budeš muset použít nějaký MIDI sekvencer nebo DAW (Digital Audio Workstation), který to zvládá, jako třeba FL Studio, Ableton Live nebo GarageBand. V těchto programech můžeš importovat MIDI a pak je synchronizovat s tvým audio záznamem.

Když máš MIDI stopy hotové, můžeš je vyexportovat jako audio a pak je nahrát do Audacity pro další úpravy, mixování a efekty, co potřebuješ. Synchronizace by měla jít v pohodě, pokud si to správně nastavíš na začátku. Pokud použiješ externí pluginy nebo instrumenty, ujisti se, že mají stejný tempo a klíč jako tvoje nahrávka. Takže shrnuto: MIDI v Audacity ne, ale s DAW to zvládneš bez problémů.

123 slov
1.2 minut čtení
27. 10. 2024
Adéla Šilhavá
Adéla Šilhavá