Jak zařídit, aby se foley zvuky dobře slyšely při mluvení ve videu?
Když natáčím video, občas mám problém s tím, že foley zvuky, které dodávám pro lepší atmosféru, nejsou dostatečně slyšet. Zvlášť když mluvím na pozadí. Zkoušel jsem různé úpravy zvuku v Audacity, ale pořád mám pocit, že se to úplně nepovedlo. Chtěl bych se zeptat, jaké techniky nebo nastavení byste doporučili pro to, aby foley zvuky byly jasně slyšitelné vedle mluveného slova? Myslím tím nejen nahrávání a mixování, ale i případné použití efektů nebo úpravy hlasitosti jednotlivých stop. Také by mě zajímalo, jestli je lepší nahrávat foley zvuky odděleně od dialogu nebo je integrovat přímo do videa hned při natáčení. Jaké máte zkušenosti s tímto procesem? Je dobré používat nějaké specifické mikrofony pro nahrávání foley efektů? Zkrátka, co nejlépe funguje v praxi, protože chci dosáhnout profesionálního zvuku a nechci přitom ztratit kvalitu mluveného slova. Pokud máte tipy na konkrétní postupy nebo třeba i pluginy v Audacity, které by mi mohly pomoct při mixování těchto dvou prvků, budu moc rád za jakoukoli pomoc!