Audacity.cz/Fórum/Pluginy na odstranění šumu – co doporučujete?

Pluginy na odstranění šumu – co doporučujete?

Hledám nějaké pluginy, které by mi pomohly s odstraňováním šumu v audiosouboru. V poslední době se snažím vylepšit kvalitu zvuku svých nahrávek a šum, který se mi tam občas dostane, je opravdu otravný. Zkoušel jsem už pár věcí v Audacity, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho čistého zvuku, jaký bych chtěl. Slyšel jsem, že existují různé pluginy, které dokážou udělat zázraky a zbavit vás nepotřebného šumu. Možná by to mohlo být něco jako noise gate nebo nějaký jiný efekt, který by mohl zlepšit celkovou kvalitu audia. Jaké máte zkušenosti s pluginy na odstranění šumu? Co byste doporučili? Uvažoval jsem o nějakých placených verzích, ale rád bych nejdřív slyšel názory lidí, kteří je už vyzkoušeli. Mohli byste mi říct, které pluginy stojí za to a proč? Díky moc za jakékoliv tipy a rady!

133 slov
1.3 minut čtení
7. 9. 2023
Daniel Konečný
Daniel Konečný

Zkus se podívat na některé populární pluginy na odstranění šumu. Třeba iZotope RX je fakt super, má funkce jako De-noise a De-click, což ti může hodně pomoct s čistotou zvuku. Pokud hledáš něco levnějšího, tak ReaFIR od Cockos je fajn a zadarmo. Mě osobně taky hodně pomohl Waves NS1, ten umí odstranit šum rychle a efektivně. Noise gate je dobrá věc, ale pozor na to, abys neodstranil i nějaký důležitý zvuk. Zkus si pohrát s nastavením threshold. Každopádně je dobrý mít v nahrávce co nejmenší šum už při samotným natáčení, takže si hlídej prostředí, kde nahráváš. Hlavně zkoušej víc pluginů a najdi ten, co ti sedne nejvíc.

107 slov
1.1 minut čtení
25. 11. 2024
Olga Křížová
Olga Křížová

Zkus se podívat na pár pluginů jako je iZotope RX, hodně lidí ho chválí. Má funkce na odstranění šumu, které fakt fungují. Nebo Waves NS1, ten je zase jednoduchý na použití a docela rychle ti udělá práci. Pokud hledáš něco levnějšího, tak ReaFIR od Cockos je zdarma a dá se s ním celkem dobře vyhrát. Noise gates taky pomáhají, ale musíš si dát pozor, aby ti to nezničilo zvuk. Něco jako FabFilter Pro-G by mohlo být dobré, ale je to placené. Záleží na tvém rozpočtu a jak moc chceš investovat do kvality zvuku. Každopádně, tyhle pluginy by ti měly pomoct dostat to audio na vyšší úroveň.

106 slov
1.1 minut čtení
1. 10. 2024
Zuzana Kadlecová
Zuzana Kadlecová