Jak použít modal interchange v akordových progresích?
Mám takový dotaz ohledně používání modal interchange v akordových progresích. Už nějakou dobu se zajímám o harmonii a chtěl bych pochopit, jak mohu využít tento koncept ve své vlastní hudbě. Zkoušel jsem prozkoumat různé styly a žánry, ale pořád mám pocit, že se mi nedaří najít ten správný způsob, jak do svých skladeb zakomponovat akordy z jiných tónin nebo modů, než je ta základní. Jaké jsou vlastně nejlepší praktiky pro použití modal interchange? Rád bych věděl, kdy je ideální moment na to, abych použil akordy z paralelní mollové nebo majorové stupnice. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní příklady skladeb, které tohle dělají efektivně. Nemám moc zkušeností s tímto stylem, takže bych potřeboval nějaké tipy nebo triky, jak se do toho dostat. Jaké akordy byste doporučili začátečníkům? Mám také pocit, že někdy nevím, jak plynule přecházet mezi akordy z různých modů. Jaký je váš názor na to, jak udržet celkovou soudržnost skladby při použití modal interchange? Bude mi stačit základní znalost akordů nebo potřebuji něco víc? Předem díky za vaše rady a názory!