Tipy pro experimentování s modal interchange
Čau lidi, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně modal interchange. Zajímá mě, jaké jsou nejlepší tipy, jak se s tímto konceptem v hudbě popasovat. Vím, že jde o změny mezi různými módy a že to může dost obohatit skladby, ale jak na to? Mám nějaké základní znalosti o harmonii a akordech, ale nevím, jak začít experimentovat. Co se týče konkrétních příkladů, jaké akordy byste doporučili pro začátečníky? Existují nějaké jednoduché triky, které by mi mohli pomoct s aplikací modal interchange v mých vlastních kompozicích? A co třeba otázka melodie – jak by měla vypadat, když chci použít tento princip? Je lepší mít melodie ve stejném módu jako akordy nebo to můžu nějak kombinovat? Také mě zajímá, jestli máte nějaké oblíbené skladby, kde je modal interchange dobře vidět a které byste mi mohli doporučit k poslechu. Jakou roli hrají při použití tohoto principu různé žánry? Myslíte si, že je to něco, co se hodí do popu, rocku nebo spíš do jazzu? Rád bych znal názory zkušenějších hudebníků a producentů. Děkuju moc za odpovědi!