Jak jsem odstranil šum z nahrávky v Audacity?
Nedávno jsem se pokusil o nahrávání podcastu a narazil jsem na problém se šumem, který mi totálně zkazil zvukovou kvalitu. Měl jsem už nahraný celý díl, ale ten rušivý šum byl tak silný, že jsem si říkal, že to asi budeme muset celé přehrát. Ale pak mě napadlo, jestli by mi nemohlo pomoci Audacity, protože jsem slyšel, že je to skvělý nástroj na úpravu zvuku a odstraňování šumu. Tak jsem si říkal – co když bych to zkusil? Víte někdo, jak konkrétně funguje proces odstranění šumu v Audacity? Jaké kroky bych měl udělat? Mám nahrávku s dost výrazným šumem na pozadí a bojím se, že ztratím hodně kvality při pokusu o úpravu. Uvažoval jsem o tom, zda bych měl použít nějaké filtry nebo efekt, nebo jestli je lepší začít s nějakým základním nastavením. Také bych chtěl vědět, jestli existují nějaká specifická doporučení ohledně výběru úseku pro analýzu šumu. Jak dlouhý by měl být ten úryvek a jak to ovlivní výsledný zvuk? Byl bych rád za každou radu nebo tip, co by mohlo pomoci zlepšit tu nahrávku. Děkuji moc!