Audacity.cz/Fórum/Máte tipy na weby s royalty-free samplama?

Máte tipy na weby s royalty-free samplama?

Když se snažím vytvořit něco originálního ve svých hudebních projektech, často narážím na problém s hledáním kvalitních zvukových samplů, které můžu použít bez obav z autorských práv. Rád bych se zeptal, jestli máte nějaké ověřené tipy na weby, kde najdu royalty-free samplama, které by mohly obohatit moje skladby. Hledám především různé žánry, od elektroniky po hip-hop, a chtěl bych se vyhnout placeným službám, pokud je to možné. Také mě zajímají weby, které nabízejí vzorky různých nástrojů nebo efekty. Jaké vaše zkušenosti a doporučení? Narazil jsem na pár stránek, ale nejsem si jistý jejich kvalitou nebo tím, zda jsou opravdu zdarma. Uvítám jakékoli návrhy, zkušenosti nebo rady, co se týče hledání těchto samplů. Jaké stránky používáte vy? Díky moc!

118 slov
1.2 minut čtení
15. 11. 2023
Jiří Janků
Jiří Janků

Tak hele, co se týče royalty-free samplů, pár tipů mám. Zkus třeba web Free Music Archive, tam je spousta různých žánrů a můžeš to použít bez obav. Další fajn místo je Splice, kde sice mají placený obsah, ale často najdeš i free vzorky. Pak je tu Looperman, tam se dají stáhnout free loop samplery a sound efekty. Odkud si to bereš, nezapomeň si zkontrolovat licenci, aby ses vyhnul problémům. Když hledáš instrumenty, zkuz SoundBible nebo Freesound, tam mívají taky dost fajn věci. Já osobně jsem nenašel žádnej web, kde by to bylo stoprocentní a bez poplatků, ale tyhle bych bral jako solidní základ.

103 slov
1 minut čtení
4. 4. 2024
Daniela Novotná
Daniela Novotná

Když hledáš royalty-free samplá, tak doporučuju pár stránek, co znám. Jedna z nejlepších je Free Music Archive – mají širokou nabídku nejen pro elektroniku a hip-hop. Pak je tu Splice, tam najdeš spoustu vzorků, ale některé jsou placené, tak bacha na to. Zkus taky Looperman, mají hodně uživatelsky nahraných samplů a většina je zdarma. Pak je SoundBible, to je dobré na efekty a tak. No a určitě mrkni na Cymatics, občas tam nabízejí zdarma packy s různými zvuky. Vždycky si ověřuj licenci, ale většinou jsou tyhle stránky celkem solidní. Snad ti to pomůže!

93 slov
0.9 minut čtení
30. 11. 2024
Lukáš Eliáš
Lukáš Eliáš