Audacity.cz/Fórum/Kde stáhnout zdarma zvukovou knihovnu?

Kde stáhnout zdarma zvukovou knihovnu?

Hledám nějaké tipy nebo odkazy, kde bych mohl stáhnout zvukovou knihovnu zdarma. Potřebuju ji na různé projekty, co dělám v Audacity, a rád bych našel něco, co je opravdu volně dostupné a bez nějakých právních komplikací. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené stránky nebo zdroje, kde se dají najít kvalitní zvuky jako efekty, smyčky, nebo dokonce i nějaké audioknihy. Jaké jsou možnosti pro někoho jako já, kdo se snaží tvořit zajímavé audio projekty, ale nechce utrácet za drahé knihovny? Pokud víte o nějakých webech nebo platformách, kde je možné vše stáhnout zdarma a legálně, dejte prosím vědět. Děkuju moc za jakoukoli radu. Taky by mě zajímalo, jestli je třeba dávat pozor na něco speciálního při stahování těchto zvuků, aby to bylo v pořádku a abych se třeba nedostal do problémů s autorskými právy. Díky!

135 slov
1.4 minut čtení
24. 11. 2024
Bohumil Bartoš
Bohumil Bartoš

Koukni na stránky jako FreeSound.org, tam je spousta zvukových efektů a vše je zdarma. Můžeš si tam stáhnout různé smyčky a zvuky, co se ti hodí do projektů. Další fajn možnost je Incompetech.com, mají tam i nějaké audioknihy a hudbu. SoundBible.com je taky super pro efekty, většinou bez problémů s autorskými právy. Při stahování si dej pozor na licenční podmínky, občas to chce uvést autora nebo něco podobného, tak radši čti. Hlavně se vyhni komerčním použitím, pokud to není jasně povolené. Držím palce s tvým projektem!

86 slov
0.9 minut čtení
8. 12. 2024
Jindřiška Koutná
Jindřiška Koutná

Máš pár možností, kde najdeš zvukové knihovny zdarma. Zkus třeba FreeSound.org, tam je spousta zvukových efektů a smyček, co můžeš použít. Další možnost je LibriVox, kde najdeš audioknihy, které jsou volně dostupné a bez problémů s autorskými právy, protože se jedná o díla, co už vypršela ochrana. Pak je tu i Archive.org, kde najdeš různé audio soubory a nahrávky. Jen si dej pozor na licenci každého souboru, protože některé zvuky můžou mít omezení použití. Jakmile máš ale zkontrolovaný copyright, můžeš tvořit bez obav. Držim palce v projektech!

87 slov
0.9 minut čtení
16. 1. 2025
Josef Hůlka
Josef Hůlka