Jak správně poupravit EQ, aby znělo moje audio lépe?
Zajímalo by mě, jak správně nastavit EQ ve svých nahrávkách, abych dosáhl co nejlepšího zvuku. Mám občas problém s tím, že moje audio zní buď moc plechově, nebo naopak příliš tlumeně. Používám Audacity a chci se ujistit, že využívám všechny možnosti, co EQ nabízí. Jaké frekvence bych měl zvýraznit nebo naopak potlačit? A jakou techniku použít, aby to nezapadlo do stereotypu, když se snažím dosáhnout profesionálního zvuku? Je dobré používat nějaký vzorový EQ plugin nebo je lepší nastavit vše ručně podle svého sluchu? Také by mě zajímalo, zda má smysl porovnávat svůj zvuk s jinými skladbami a jak na to jít. Jaké jsou tipy a triky, které by mi mohli pomoci zlepšit celkovou kvalitu mého audio projektu pomocí EQ? A co třeba vyvážení basů a výšek? Je nějaký způsob, jak zjistit, jestli je potřebné udělat úpravy v těchto oblastech? Také bych rád věděl, jestli existují nějaké praktické metody pro udržení přirozeného zvuku při úpravách a co dělat, když mám pocit, že moje nahrávka zní uměle. Zkrátka, potřeboval bych pár rad a zkušeností od ostatních o tom, jak na EQ v Audacity tak, aby to moje audio konečně znělo podle mých představ.