Můžu nahrát hlas a pak ho jen upravit pomocí nějakých filtrů?
Takže mám takový dotaz ohledně nahrávání zvuku a úprav pomocí různých filtrů. Uvažuju o tom, že bych si chtěl nahrát svůj hlas na nějaký jednoduchý mikrofon, co mám doma, a pak bych ho rád upravil, aby zněl lépe. Slyšel jsem, že existují různé filtry a efekty v programech jako Audacity, které by mohly pomoct vyčistit zvuk, odstranit nějaké šumy nebo přidat třeba efekty jako reverb nebo echo. Je to vůbec možné, nebo je potřeba mít k tomu nějaký super profi vybavení, aby to mělo smysl? Mám obavy, že když nahrávku udělám s obyčejným mikrofonem, tak to bude znít hrozně a ani ty filtry mě nezachrání. Četl jsem i o EQ a kompresorech, ale moc nevím, jak by to všechno fungovalo dohromady. Vím, že úprava zvuku může být docela složitá záležitost, ale chtěl bych se pokusit o něco jednoduššího. Myslíte si, že je rozumné zkusit tohle s tím mým vybavením? Nebo bych měl raději investovat do lepšího mikrofonu než začnu? Jaké konkrétní filtry byste doporučili pro úpravu hlasu v Audacity? Díky moc za rady!