Jak používat ekvalizér na hlas ve filmovém projektu?
Zajímalo by mě, jak správně používat ekvalizér při úpravě hlasu ve filmu. Já se teď snažím pracovat na svém prvním filmovém projektu a mám pocit, že zvuk je strašně důležitý, ale jsem si nejistý jak na to. Slyšel jsem, že ekvalizér může hodně pomoct, ale nevím, jaké frekvence bych měl zvýraznit nebo potlačit. Jaké jsou nejlepší praktiky pro úpravu lidského hlasu? Mělo by se něco změnit podle toho, jestli jde o dramatickou scénu nebo komedii? A co třeba, když mám různé postavy s různými hlasy? Má smysl nastavovat ekvalizér jinak pro každou postavu? Jak moc bych měl experimentovat? Existují nějaké doporučené hodnoty nebo nastavení, které byste doporučili? Slyšel jsem také, že je dobré mít na paměti prostorové uspořádání zvuku. Jak to funguje v praxi? Měl bych se zaměřit na konkrétní frekvenční pásma, jako jsou basy nebo výšky? A co když se mi zdá, že hlas zní příliš plechově nebo příliš tlumeně? Jak mohu pomocí ekvalizéru dosáhnout přirozenějšího zvuku? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale fakt se snažím pochopit, jak udělat svůj projekt co nejlepší. Děkuju moc za jakoukoliv pomoc!