Jaký mikrofon je nejlepší na natáčení zvuků v přírodě?
Už dlouho přemýšlím o natáčení zvuků v přírodě a zajímalo by mě, jaký mikrofon by byl pro tuto činnost nejlepší. Chtěl bych zachytit nejen zpěv ptáků, ale i šumění listí a další přirozené zvuky kolem mě. Myslím, že je důležité mít mikrofon, který zvládne široké frekvenční spektrum, aby byly všechny tyto zvuky co nejautentičtější. Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké speciální vlastnosti, na které bych měl při výběru mikrofonu dávat pozor. Například, je lepší kondenzátorový mikrofon nebo dynamický? Co se týče směrovosti, vyplatí se mi pořídit směrový mikrofon, nebo bych měl raději zvolit všesměrový? Jaké mají zkušenosti jiní uživatelé s různými modely? Rád bych se dozvěděl i něco o cenové relaci - kolik bysme měli investovat do kvalitního mikrofonu pro natáčení v terénu? A co třeba odolnost vůči povětrnostním podmínkám? Je dobré mít nějakou ochranu proti větru nebo dešti? Vím, že existují i speciální pomůcky jako windshields nebo pop filtry, ale nevím, jestli jsou nutné. Byl bych moc vděčný za vaše tipy a doporučení ohledně toho, jaký mikrofon si pořídit na natáčení zvuků v přírodě.