Audacity.cz/Fórum/Jak přidat efekty na více stop najednou v Audacity?

Jak přidat efekty na více stop najednou v Audacity?

Když pracuji v Audacity, často se mi stává, že mám otevřených víc stop a chci na ně aplikovat nějaké efekty. Například bych chtěl u všech nahrávek přidat reverb nebo kompresi, ale nemám čas a chuť to dělat stopu po stopě. Existuje nějaký způsob, jak to udělat rychleji? Někde jsem slyšel, že by se to dalo udělat pomocí skupinových stop nebo možná nějakým jiným trikem? Nechci se do toho moc zamotávat, ale zároveň bych rád znal efektivní metodu, jak efektivně pracovat s víc než jednou stopou současně. Můžete mi poradit, jak na to? Je třeba mít nějaké speciální nastavení nebo je to otázka jednoduchého klikání? Jaké jsou vaše zkušenosti s touto funkcí v Audacity? Díky za jakoukoli pomoc!

117 slov
1.2 minut čtení
13. 10. 2021
Irena Vacková
Irena Vacková

Jasně, je to docela jednoduchý. Můžeš použít funkci skupinových stop v Audacity. Vytvoř si skupinu a pak do ní přetáhni všechny stopy, na který chceš aplikovat efekt. Potom aplikuješ efekt na tu skupinu a tím se to promítne na všechny stopy najednou. Je to fakt rychlé, ušetří ti to spoustu času. Další možnost je použít efekt Chain, kde si můžeš nastavit víc efektů a aplikovat je hromadně. Chce to trochu cviku, ale pak to jde hladce. Takže určitě zkus ty skupiny nebo Chain, pomůže ti to hodně v práci s víc stopama.

92 slov
0.9 minut čtení
15. 8. 2024
Stanislav Fiala
Stanislav Fiala

Jasně, dá se to udělat rychleji! V Audacity můžeš použít funkci pro skupinové stopy. Když si vytvoříš skupinu stop, tak můžeš aplikovat efekty na celou skupinu najednou. Stačí označit všechny stopy, co chceš mít ve skupině, a pak kliknout pravým tlačítkem myši. V menu zvolíš "Add to New or Existing Label Track" nebo "Make New Group". Pak už jen aplikuješ efekt na tu skupinu.

Je dobrý vědět, že některý efekty se možná neprojeví na všech stopách stejně, ale většinou to funguje docela dobře. Takže ušetříš čas a nemusíš se s tím srát po jednom. Zkus to a uvidíš! Je to fakt šikovný.

102 slov
1 minut čtení
24. 9. 2024
Daniela Kočová
Daniela Kočová