Proč mi při exportu zvuku v Audacity vypadá kvalita horší?
Při práci s Audacity se mi stává, že když zvuk exportuji do formátu MP3 nebo WAV, tak kvalita zvuku je mnohem horší než co slyším při úpravách přímo v programu. Zkoušel jsem různá nastavení a efekty, ale i tak mám pocit, že po exportu ztrácím hodně detailů a celkový zvuk zní nějak plochě. Přitom používám všechny ty super nástroje a filtry, které Audacity nabízí. Když pak poslechnu hotový soubor na reproduktorech nebo sluchátkách, tak mi to připadá jako by tam chyběla dynamika, hloubka a prostě všechno to, co jsem slyšel při práci. Nechci mít zvuk jako z nějakého mobilu, ale pořádně vyčištěný a plný detailů, které jsem si dal práci vytvořit. Dělal jsem nějaké testy s různými bitrate hodnotami, ale ani to nepomohlo. Jaký je vlastně rozdíl mezi těmi formáty? Je tam něco, co bych měl věnovat větší pozornost během exportu? Možná je problém v nastavení vzorkovací frekvence nebo v něčem jiném? Potkal se s tím někdo z vás? Jaké máte zkušenosti s kvalitním exportem zvuku z Audacity? Jak to udělat, aby výsledek byl tak dobrý jako práce v programu?