Jaký mikrofon je nejlepší pro natáčení podcastů?
Když se chci pustit do natáčení vlastního podcastu, vždycky narazím na otázku, jaký mikrofon by byl pro mě ten nejlepší. Je jasné, že kvalita zvuku je pro podcasty klíčová a určitě bych rád investoval do něčeho, co mi zajistí profesionální výsledky. Ale je toho tolik na trhu, že se v tom začínám ztrácet. Mám se poohlédnout po USB mikrofonu, nebo bych měl radši sáhnout po XLR mikrofonu? A když už o těch XLR mikrofonech mluvím, potřebuju k tomu nějaký mixážní pult nebo audio rozhraní? Vím, že jsou populární značky jako Shure nebo Audio-Technica, ale vyplatí se připlatit za dražší modely, nebo mi stačí něco levnějšího na začátek? Jaké mají různé typy mikrofonů vliv na kvalitu nahrávky? Ovlivňuje to i to, jestli natáčím doma nebo třeba venku? A co směrovost mikrofonu? Který typ by byl pro mě ideální, když mám hosty a chci zachytit všechny hlasy? Slyšel jsem něco o kondenzátorových a dynamických mikrofonech, ale nejsem si úplně jistý, co přesně to znamená. Rád bych slyšel názory od lidí, kteří už nějaký mikrofon používají a jaké mají zkušenosti. Jakou značku a model doporučujete pro začátečníka v podcastingu? Děkuji za vaše tipy!