Jak vybrat správný mikrofon pro podcast?
Když se chystám rozjet svůj vlastní podcast, dostávám se k tomu, že potřebuju vybrat ten správný mikrofon. Jenže je tu tolik možností a variant, že nevím, kde začít. Mám si vybrat dynamický nebo kondenzátorový mikrofon? Jaký vliv má směrová charakteristika na kvalitu zvuku? A co všemožné příslušenství, jako jsou pop filtry nebo stojany? Někde jsem četl, že pro začátečníky by měl být mikrofon co nejjednodušší na používání, ale zase chci mít něco, co mi vydrží delší dobu. Je lepší investovat víc peněz do kvalitního mikrofonu hned na začátku, nebo se spolehnout na levnější variantu, když jsem ještě nezkušený? Jak moc hraje roli akustika místnosti, kde budu nahrávat? A pokud chci mít i hosty, musím myslet na víc mikrofonů, nebo stačí jeden a nějaký mixážní pult? Konečně, jaký je rozdíl mezi USB a XLR mikrofony a který z nich by byl pro mě lepší volba? Vím, že tohle všechno je hodně otázek najednou, ale opravdu bych chtěl nasbírat nějaké rady a tipy od těch, kteří už mají zkušenosti s nahráváním podcastů. Předem díky za každou radu!