Audacity.cz/Fórum/VST ekvalizér v Audacity nefunguje, co s tím?

VST ekvalizér v Audacity nefunguje, co s tím?

Už nějakou dobu se snažím dostat VST ekvalizér do Audacity, ale prostě to nefunguje tak, jak bych si představoval. Mám nainstalovanou nejnovější verzi Audacity a VST pluginy mám také správně umístěné ve složce, kde je program hledá. Mám na mysli všechny ty různé ekvalizéry, které jsem si stáhnul, a když je načítám, tak mi to prostě hází nějaké chyby nebo se vůbec neobjeví v seznamu efektů. Zkoušel jsem i restartovat program a dokonce i celý počítač, ale nic nepomohlo. Je to fakt frustrující, protože jsem chtěl udělat nějaké úpravy na zvuku a teď nemohu používat ani tyhle základní nástroje. Chci se zeptat, jestli má někdo podobný problém, anebo jestli víte, co by mohlo být špatně? Třeba jsem něco přehlédl nebo je potřeba udělat nějaké speciální nastavení? Předem díky za jakoukoli radu, fakt už nevím, co s tím. Jak se vlastně dají VST efekty v Audacity správně aktivovat? A co dalšího bych měl zkontrolovat? Klidně pište cokoliv, co vás napadne.

159 slov
1.6 minut čtení
22. 1. 2025
Natálie Krejčíková
Natálie Krejčíková

Zkus se kouknout na pár věcí. První je, jestli máš správnou verzi VST pluginů, Audacity podporuje VST2 a ne VST3, takže pokud máš VST3, tak s tím nebudeš mít úspěch. Další věc, zkontroluj, jestli máš správně nastavenou cestu pro načítání pluginů v Audacity. Jdi do menu Edit > Preferences > Effects a ujisti se, že tam máš zaškrtnuté "Enable VST effects" a že cesta k pluginům je správná. Taky můžeš vyzkoušet spustit Audacity jako administrátor, občas to zabírá. Pokud ti to hází chyby, zkus se podívat na konkrétní chybové hlášení, to by mohlo pomoct najít řešení. A nakonec, pokud to pořád nefunguje, zkus jiný ekvalizér nebo přeinstalovat Audacity. Držím palce!

110 slov
1.1 minut čtení
1. 2. 2025
Helena Konečná
Helena Konečná

Zkus pár věcí. Než začneš, zkontroluj, jestli máš 32bit nebo 64bit verzi Audacity, protože to může být problém, pokud máš pluginy jiného typu. Pokud používáš 64bit Audacity, měl bys mít i pluginy v 64bit verzi. Pak se podívej do nastavení Audacity – v sekci "Preferences" bys měl najít něco jako "Effects" a tam bys měl mít volbu pro načítání VST pluginů. Zkus znovu načíst efekty (taky tam je tlačítko na to) a uvidíš, jestli se ti tam ty ekvalizéry objeví. Můžeš taky zkusit přidat pluginy přímo do složky, kde Audacity hledá efekty, pokud je tam zatím nemáš. Když to pořád nefunguje, tak může být problém ve specifických pluginách – některé prostě s Audacity nefungují. No a ještě se ujisti, že máš správné oprávnění pro složky s pluginy. Držím palce!

129 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2025
Jaroslava Vrbová
Jaroslava Vrbová