Kdy použít crossfade na plynulé přechody mezi skladbami?
Hledám radu ohledně použití crossfade v Audacity. Kdy je vlastně nejlepší použít tuto techniku pro plynulé přechody mezi skladbami? Vím, že crossfade může hodně pomoci, pokud se snažím spojit dva různé tracky do jednoho celku, ale nejsem si jistý, kde přesně s tím začít. Existují nějaké konkrétní situace nebo žánry, kdy je crossfade obzvlášť efektivní? Například by mě zajímalo, jestli je lepší ho použít v rychlých elektronických skladbách, nebo spíš v pomalejších baladách? A co třeba délka přechodu? Jak dlouhý by měl být ten fade mezi skladbami, aby to vypadalo přirozeně a ne rušivě? Dávám přednost plynulým přechodům, ale občas mám pocit, že když to přeženu s délkou crossfadu, tak to vyzní spíš trapně. Také bych rád věděl, jestli se crossfade hodí do live mixů nebo spíš do studiového zpracování. Jaké máte zkušenosti s tímto efektem a co byste doporučili pro maximální účinnost? Uvítám jakékoli tipy a triky, které by mi mohly pomoct vylepšit moje dovednosti v oblasti zvuku a audia. Díky!