Audacity.cz/Fórum/Jak nainstaluju AU pluginy do Audacity?

Jak nainstaluju AU pluginy do Audacity?

Potřeboval bych poradit ohledně instalace AU pluginů do Audacity. Poslední dobou jsem se začal více zajímat o to, jak vylepšit moji zvukovou produkci a čím víc toho zkouším, tím víc si uvědomuji, že potřebuju nějaké ty pluginy, abych dosáhl lepších výsledků. Jsem si vědom toho, že Audacity podporuje různé typy pluginů a slyšel jsem, že AU pluginy, tedy Audio Units, jsou skvělé pro Mac uživatele. Ale teď nevím, jak přesně je nainstalovat. Mám stáhnout pluginy z internetu a pak je jen tak zkopírovat do nějakého adresáře? A co se týče nastavení Audacity, musím něco upravovat v preferencích nebo tak? Taky jsem slyšel něco o tom, že ne všechny AU pluginy jsou kompatibilní s Audacity, takže bych chtěl vědět, na co si dát pozor při výběru. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně konkrétních pluginů, které by mi mohly pomoci se zvukem, budu také moc rád. Jaké jsou nejlepší praktiky pro práci s AU pluginy v Audacity? Díky za jakoukoli radu!

160 slov
1.6 minut čtení
14. 1. 2024
Robert Blažek
Robert Blažek

K instalaci AU pluginů do Audacity na Macu to je celkem easy. Stáhni si AU pluginy, co chceš z internetu (třeba nějaké zdarma nebo trial verze). Pak je obvykle potřeba je zkopírovat do složky /Library/Audio/Plug-Ins/Components. Tohle je ten správný adresář pro AU pluginy. Potom otevři Audacity, a pokud to nefunguje hned, zkontroluj preference v Audacity – tam je sekce pro pluginy, kde můžeš povolit nebo znovu načíst pluginy. Jak říkáš, ne všechny AU pluginy jsou plně kompatibilní s Audacity, tak se dívej na recenze nebo fóra, jestli někdo zkoušel ty tvé vybrané. Dobré tipy na pluginy třeba jsou ValhallaRoom pro reverb nebo IK Multimedia AmpliTube pro kytarové zvuky. Když pracuješ s pluginama, měj na paměti, že příliš efektů může zatížit CPU, takže buď opatrnej s vrstvením efektů. Jinak hodně štěstí s produkcí!

132 slov
1.3 minut čtení
28. 7. 2022
Jana Bezděková
Jana Bezděková

K instalaci AU pluginů do Audacity na Macu je to docela jednoduchý. Nejprv si stáhni pluginy, co chceš z internetu, většinou je to ve formátu .component. Ty pak musíš zkopírovat do adresáře /Library/Audio/Plug-Ins/Components. Jakmile je tam máš, otevři Audacity a jdi do Preferences (Nastavení) a v sekci "Effects" si zapni skenování pluginů. Někdy se může stát, že nebude fungovat všechno, takže se ujisti, že pluginy, co stahuješ, jsou kompatibilní s Audacity. Můžeš narazit na různé problémy s některými pluginy, tak to nezapomeň vyzkoušet. Pokud hledáš tipy na dobré pluginy, zkus třeba Valhalla Supermassive nebo iZotope Ozone Imager - ty jsou dost populární. Jinak, nejlepší praktiky? Zkoušej různý kombinace efektů a neboj se experimentovat!

115 slov
1.2 minut čtení
5. 3. 2023
Vlastimil Beran
Vlastimil Beran