Audacity.cz/Fórum/Proč mi nefungují AU pluginy v Audacity?

Proč mi nefungují AU pluginy v Audacity?

Mám problém, který mě už nějakou dobu trápí. Používám Audacity na úpravu audio stop a snažím se do programu dostat AU pluginy, ale vůbec mi to nefunguje. Zkoušel jsem už všechno možné, ale žádný z těch pluginů, co mám stažené, se mi v Audacity nezobrazuje. Zkoušel jsem je nahrát pomocí správce efektů, ale prostě nic. Když otevřu Audacity, tak vidím jenom ty standardní efekty a nic dalšího. Zjistil jsem, že AU pluginy by měly být kompatibilní s Macem, ale já je prostě nedokážu dostat do programu. Nevíte někdo, jestli musím něco nastavit v preferencích nebo jestli je potřeba pluginy někam speciálně umístit? Taky jsem slyšel, že některé verze Audacity mají problémy s AU pluginy, tak nevím, jestli je to tím. Mám poslední verzi programu, ale stejně mám pocit, že mi něco uniká. Není tu někdo, kdo by měl podobný problém nebo by věděl, co bych mohl udělat špatně? Byl bych moc vděčný za jakoukoli radu nebo tip. Díky!

158 slov
1.6 minut čtení
3. 10. 2022
David Přibyl
David Přibyl

Zkus zkontrolovat, jestli máš pluginy umístěné v správném adresáři na Macu. Obvykle bys měl mít AU pluginy v "/Library/Audio/Plug-Ins/Components" nebo "~/Library/Audio/Plug-Ins/Components". Také se podívej do nastavení Audacity, jestli tam máš zaškrtnutou volbu pro načítání AU pluginů. Někdy je potřeba Audacity restartovat po instalaci nových pluginů, aby se objevily v seznamu. Pokud máš poslední verzi Audacity a pořád nic, může to být fakt tím, že některé AU pluginy nejsou s touto verzí kompatibilní. Zkus najít starší verzi pluginu nebo se podívej na fóra, kde lidi řešej podobný problém, třeba najdeš něco užitečnýho. Držím palce!

93 slov
0.9 minut čtení
17. 3. 2024
Natálie Marková
Natálie Marková

Zkus se podívat, jestli máš AU pluginy opravdu v správném adresáři. Na Macu by měly být většinou v "Library/Audio/Plug-Ins/Components". Pokud jsi je tam dal a pořád nic, tak zkus Audacity restartovat nebo ho otevřít jako správce, to občas pomůže. Taky si zkontroluj, jestli máš poslední verzi pluginů a jestli jsou kompatibilní s tvou verzí Audacity. Některé starší pluginy fakt můžou dělat problémy. Pokud ani to nepomůže, koukni do preferencí Audacity a ujisti se, že je povolené načítání pluginů. Občas se stane, že novější verze Audacity nezvládne všechny AU pluginy, takže možná budeš muset zkusit i starší verzi Audacity. Držím palce!

100 slov
1 minut čtení
5. 5. 2024
Martina Vobořilová
Martina Vobořilová