Audacity.cz/Fórum/Kde najít zdarma VST plug-iny pro Audacity?

Kde najít zdarma VST plug-iny pro Audacity?

Hledám nějaké tipy, kde se dají stáhnout zdarma VST plug-iny, které by fungovaly s Audacity. Chci si trošku vylepšit zvukové nahrávky a přidat nějaké efekty, ale nemám na to dost peněz. Slyšel jsem o různých možnostech, ale nevím, kde začít. Na internetu je toho spousta, ale většinou to vypadá na nějaké placené nabídky nebo zkušební verze, což bych rád předešel. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené stránky nebo fóry, kde by se daly najít kvalitní a zdarma dostupné VST plug-iny pro Audacity. Také by mě zajímalo, zda jsou tyto plug-iny snadno instalovatelné a jestli fungují bez problémů s Linuxem, protože používám právě tuto platformu. Pokud máte zkušenosti s konkrétními plug-iny, které jste našli zdarma a které opravdu stojí za to vyzkoušet, také by mě to moc zajímalo. Budu vděčný za jakékoli rady a tipy ohledně zdrojů, kde se dají stáhnout tyto užitečné nástroje pro práci se zvukem. Děkuji předem za pomoc!

152 slov
1.5 minut čtení
22. 6. 2023
Andrea Zachová
Andrea Zachová

Jasně, spousta lidí hledá zdarma VST plug-iny pro Audacity. Tady máš pár tipů na místa, kde najdeš fajn věci. Zkus třeba Plugin Boutique, tam mají pár free VSTček a občas i promo akce. Pak je tu KVR Audio, to je super fórum se spoustou odkazů na zdarma plug-iny. Také bych doporučil stránky jako Spitfire Audio – mají nějaké free VST instrumenty, které se dají použít v Audacity. Co se týče instalace, většinou to bývá jednoduchý. Jen si stáhneš soubor, rozbalíš ho a hodíš do složky s VSTčky v Audacity. Funguje to i na Linuxu, ale někdy můžeš narazit na problémy s kompatibilitou, takže se radši podívej na konkrétní plug-iny a jejich podporu pro Linux. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit třeba TDR Nova a TAL-Noisemaker – oba jsou zdarma a dost kvalitní. Hodně štěstí s nahráváním!

135 slov
1.4 minut čtení
27. 7. 2023
Tereza Zemanová
Tereza Zemanová

Tak hele, pár tipů na free VST plug-iny pro Audacity. Zkus třeba stránky jako VST4Free nebo Plugin Boutique, tam mají dost free věcí. Pak je tu KVR Audio, což je fajn fórum a seznamy s plug-iny. Některý z těch free VSTs fakt stojí za to, třeba TAL-Reverb-4 nebo Dexed (to je emulace DX7). Co se instalace týče, většinou je to jednoduchý – stačí to nakopírovat do složky, kde máš Audacity VSTs. Jen pozor, na Linuxu to může chtít trošku víc práce, ale není to nemožný. Jinak nezapomeň zkontrolovat nastavení v Audacity, aby ti ty plug-iny vůbec naběhly. Držím palce!

99 slov
1 minut čtení
9. 11. 2022
Miroslava Daňková
Miroslava Daňková